Свят

Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация

  05.06.2023 19:00  
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация

"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, част от които вече седмица са под масиран обстрел. Руските медии съобщават, че "фалшификатът" е излъчен по радиостанциите.

В него става дума за "обща мобилизация" и въвеждане на военно положение в пограничните райони на Русия, съобщава Руската служба на Би Би Си.

"Руснаци, съграждани, братя и сестри. Днес в четири часа сутринта украински войски, въоръжени от блока НАТО със съгласието и подкрепата на Вашингтон, нахлуха на територията на Курска, Белгородска и Брянска области. Нашите граничари и въоръжени сили дават достоен отпор на превъзхождащите сили на агресора. На територията на Курска, Белгородска, Брянска области с мой указ беше въведено военно положение.Също така днес ще подпиша указ за обща мобилизация, тъй като за победата над опасен и коварен враг, ще трябва да обединим всички сили на Руската федерация", цитира "Медуза" фалшивото обръщение на Путин.

"Извънредното обръщение на Путин", показано по някои телевизионни мрежи, е хакерска атака, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Специалисти вече са овладели ситуацията, е цитиран от ТАСС Песков.

"Да, това наистина беше хакерска атака. Ние знаем за това. Сега операторите са спешно информирани от съответните ведомства, а контролът вече е възстановен", каза той пред РИА Новости.

В обръщението, което Кремъл сега е принуден да коментира, "Путин" призова жителите на Курска, Белгородска и Брянска области да се евакуират дълбоко в руската територия, като спазват ред и спокойствие.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14