Шоу

Скандал заради песен на български в Сърбия

  05.06.2023 22:32  
Скандал заради песен на български в Сърбия

Член на журито в сръбски музикален формат дисквалифицира македонски участник за избора му на българска песен. Нещо повече, участникът беше сравнен с ром за това, че е изпял песента на български, предаде БГНЕС.

Потърпевшият от случилото се е чаровният певец от Северна Македония Дарко Джорджески в последния епизод на музикалното предаване „Zvezde Granda“. Дарко е изпълнил „Моята тайна“ на Тоше Проески и „Сен Тропе“ на българския поп фолк певец Азис. Получените за изпълнението му точки не му стигат за директно преминаване към следващия тур. Но това, което изненада всички в студиото, е коментарът на създателят на певческото шоу Саша Попович, предназначен за Джорджески.

Ти какъв си по националност?“, попитал творческият директор Попович състезателят в риалитито, след което той отговорил: „Македонец“. „Е защо тогава пееш на български? Това е дисквалификация, защото наруши правилото“, завършил Попович, след което в разговора се включили и останалите членове на журито. „Работата е проста, щом не е на роден език, тогава не трябва! Само ромите могат да пеят на всички езици. Не изпя тази песен както трябва“, каза Драган Стойкович Босанац. Друг от членовете на журито обаче, Александър Милич Мили, се застъпил за изпълнителя. „Подкрепям идеята тук да се пее на всички балкански езици. Азис гостува при мен в „Милиграм“ с интересна песен, но настоя да пее на сръбски. Подкрепям това“. Позицията на Мили веднага била подкрепена от Вики Милкович, но дискусията за езиците била прекъсната от Попович, който казал на кандидатите: „Добре, няма нужда да обсъждаме повече“.

„Zvezde Granda“ е сръбско състезателно певческо шоу, създадено от Саша Попович и продуцирано от Grand Production. Шоуто започва да се излъчва през 2004 г. по RTV Pink. През 2014 г. „Zvezde Granda“ се премества в Prva, а през 2022 г. се завръща отново в Pink.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14