Икономика

BASF отново търси да награди стартъпи и иноватори от България

  06.06.2023 17:56  
BASF отново търси да награди стартъпи и иноватори от България

Най-голямата химическа компания в света BASF отново ще приема кандидатури за големия конкурс за иновации, включително стартъпи и иноватори от България – BASF Innovation Hub 2023. Участието е безплатно, а изпратените идеи трябва да предлагат конкретни решения в областта на зеления и дигиталния преход, уточняват от компанията. BASF Innovation Hub 2023 се фокусира върху областите чисти технологии, кръгова икономика и стратегии “От фермата до трапезата“, като повече информация за темите може да се намери на официалния уебсайт на проекта: www.join-innovationhub.com.

„Светът на стартъпите е вълнуващо място! В региона има много креативни предприемачи, предлагащи иновации, които могат да улеснят живота ни, да подобрят качеството на живот и да намерят отговори на настоящите предизвикателства. Често идеите остават на хартия, ако не се осигури необходимата подкрепа, за да се материализират, да станат полезни, приложими и устойчиви на пазара“, казва Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за Румъния, България и Северна Македония. „Устойчивостта стои зад тазгодишния BASF Innovation Hub, защото нашата глобална тема – Envision 2050 – е в съответствие с визията ни, че Европа ще стане първият неутрален по отношение на климата континент до 2050 година.“

Кандидатстването в BASF Innovation Hub започна на 30 май и ще продължи до полунощ на 29 септември, като единственото изискване за участие е членовете на стартъпите или иноваторите да са навършили 18 години. Участниците от България ще имат шанса да представят своите идеи заедно с кандидатите от Гърция и Румъния. Двамата победители ще се класират автоматично за големия финал, където отново ще представят идеите си заедно с останалите най-успешни решения от всички 11 страни от Централна и Югоизточна Европа.

Победителят в големия финал ще получи награда в размер на 5000 евро бруто.

Андреас Лиер заяви, че BASF Innovation Hub е значимо събитие и се радва, че в допълнение на финансовата подкрепа за развитието на победителя, компанията с удоволствие ще предостави на всички участници и други видове помощ като експертен опит, възможности за нетуъркиг и представяне. „Живеем в динамични времена, когато пътят от идеята до изпълнението е технически по-осъществим от всякога. Вярвам, че корпорациите с развитата си инфраструктура и експерти имат опит, който още повече трябва да споделят с иноваторите. BASF Innovation Hub е един от нашите приноси, конструктивна платформа и конкурс, насърчаващ, подкрепящ и мотивиращ обещаващите иноватори да разработват решения, които ще ни доведат още по-бързо към устойчиво бъдеще“.

Повече информация относно проекта, изискванията и процедурата за кандидатстване може да се намери и на YouTube канал на събитието: https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams.

В BASF комбинират икономическия напредък с опазване на околната среда и социална отговорност. В групата работят около 111 000 служители. Портфолиота й е организирано в шест подразделения: „Химикали“, „Материали“, „Промишлени решения“, „Технологични решения за повърхности“, „Хранене и грижа“ и „Решения в земеделието“. През миналата година BASF генерира продажби от 87.3 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на Фондовата борса във Франкфурт (BAS) и като Американски депозитарни разписки (BASFY) в САЩ.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14