Новини

Донев предаде властта на новия кабинет, премиерът Денков: Гърбина да ни е яка

  06.06.2023 18:42  
Донев предаде властта на новия кабинет, премиерът Денков: Гърбина да ни е яка

С голямо удовлетворение и гордост предоставяме управлението на страната на редовно правителство. То дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетните и основни проблеми на българските граждани и бизнес. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако решавате всички приоритети на България. Това заяви досегашният служебен премиер Гълъб Донев при официалното предаване на властта на акад. Николай Денков в Министерски съвет.

Донев отбеляза, че за последните десет месеца служебната власт е свършила огромна по обем работа и изрази надежда, че редовното правителство ще продължи с приемственост някои от основните приоритети на служебния кабинет.

Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост на приоритетите и че няма да се пренебрегне постиженията и резултатите на служебното правителство. Направихме прозрачна и достъпна средата в Министерски съвет. За първи път проведохме отворени врати, за първи път български граждани влязоха в сградата на изпълнителната власт. Не се отказвайте от тази идея, нека вратите на МС стоят отворени по всяко време за българските граждани, апелира Гълъб Донев.

На финал той пожела успешна работа на новото правителство и го призова да работи в интерес на България, на българските граждани и на българския бизнес, така че България да бъде едно привлекателно място за живот на нашите деца, които са нашето бъдеще.

От своя страна новият премиер на страната акад. Николай Денков посочи, че няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере редовно правителство.
„Изненадан съм защо това може да бъде проблем както за някои от партиите, така и за някои институции като президентската. Моят призив е с избора на този нов кабинет да забравим за негативизма и да направим всичко възможно да предадем властта и да започнем да работим максимално бързо за българските граждани и бизнес“, каза премиерът Денков.

Той поясни, че в една парламентарна република приоритетите се определят от Народното събрание.

По тази причина не разбрах смисъла на този акт да бъдат освободени всички зам.-министри. Това по никакън начин не ни помага да имаме приемственост. В МОН, например, предстоят национални външи оценявания, така че нека да погледнем и делата, не само думите, отбеляза Николай Денков.

„Истината е, че за един министър успехите са важни, но по-важни са проблемите, които стоят във всяко едно министерство“, допълни още той.

„Гърбина да ни е яка, че това ни чака“, завърши акад. Денков.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14