Новини

Първо заседание на новия кабинет

  07.06.2023 08:01  
Първо заседание на новия кабинет

Новоизбраното правителство се събира днес на първото си заседание. Очаква се министрите да обсъдят въпроса с назначаване на техни заместници, след като стана ясно, че малко след избирането на кабинета, служебното правителство е освободило назначените от него заместник-министри преди предаването на властта.

"Това създава проблем, защото, когато влезе един министър, работата не спира, има много преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместник-министрите преди да стигне до министъра. Ако един министър няма заместник-министри, министерството не може да работи. Така че ще трябва в много кратки срокове да успеем да сглобим всички екипи", заяви в интервю за БНТ премиерът Николай Денков.

Той посочи като една от най-неотложните задачи за правителството изготвянето на нов бюджет, който да се внесе за обсъждане в Народното събрание. 

На свой ред финансовият министър Асен Василев заяви, че днес кабинетът ще изтегли внесения от служебното правителство проектобюджет и до две седмици ще предложи в Народното събрание нов проектобюджет:

"Целта е 3% дефицит без увеличение на данъците". 

По-рано премиерът Николай Денков заяви, че социалните плащания ще се запазят, без да се повишават данъците.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14