Новини

Ние идваме! обяви, че прераства в политически проект

  07.06.2023 11:51  
Ние идваме! обяви, че прераства в политически проект

От сдружението "Ние идваме!" обявиха, че предстои да създадат политически проект. То бе учредено на 2 септември 2021 г., като негов председател е адвокатът Николай Хаджигенов. Представители са още бившите депутати Арман Бабикян и Мария Капон.

През април 2021 г. "Отровното трио", с каквото прозвище бяха популярни като организатори на протестите срещу правителството на ГЕРБ през 2020 г. Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков, се яви заедно с Мая Манолова с коалицията "Изправи се! Мутри вън!" и с 4.72% влезе в 45-ото Народно събрание. През юли същата година с 5.01% коалицията влезе и в 46-ото Народно събрание на първите предсрочни избори. На изборите през ноември 2021 г. коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" не попадна в парламента, след като получи 2.29%.

За изборите през октомври 2022 г. "Ние идваме!" първоначално подаде документи за участие с мандатоносител Единна народна партия, но впоследствие ги оттегли. На последните парламентарни избори през април не участва.

"Ние идваме!" ще дадем възможност на хората, които държат на законите и демокрацията, да имат свое политическо представителство", посочват от сдружението.

Добавят, че уважават експертите в одобрения от парламента кабинет "Денков - Габриел", но не приемат "измамата, с която са били инсталирани от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Посочват, че повече от месец са критикували варианта за "правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС".

"Днес нямаме какво да обясняваме, но хората знаят за какво протестираха. То по нищо не прилича на днешния ден. Вина за това положение имат и фашизоидни плашила, които осребриха политиката на Путин. По време на Тройната коалиция тази роля играеше Атака. Отново получихме плашила за наивници и демократите забързано намериха "спасение" в скута на мафията от вчерашния ден. Точно през корупцията интересите на Путин пробиха снагата на държавата ни.

Вина за това положение има и президента Радев, който вместо да върши работата си по закон, се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше. Защото от солидарна страна с една нападната и обезобразена държава, промени курса на България към хладен наблюдател на човешкото нещастие", пишат от "Ние идваме".


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14