Икономика

Правителството връща Румен Спецов начело на НАП?

  07.06.2023 13:50  
Правителството връща Румен Спецов начело на НАП?

Още днес се очаква Румен Спецов да се върне като директор на Националната агенция за приходите, пише "24 часа". Предстои до часове правителството да гласува тази рокада.

Румен Спецов нито потвърди, нито отрече, че ще върне като директор на Националната агенция за приходите. За bTV Спецов каза да се изчака заседанието на Министерски съвет.

Спецов бе начело на НАП от май 2021 г. до август 2022 г. По време на неговото управление НАП събра рекордните 28,2 млрд. лв., което беше с близо 1 млрд. лв. над заложеното.

Още тогава започна повишението на цените у нас и НАП предприе масирани проверки на търговци, за да предотврати спекула и да събере данъците от завишените приходи.

Румен Спецов е експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и "Защита на националната сигурност" в Академията на МВР.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14