Шоу

Фенки се оплакаха, че били вербувани да правят секс с Тил Линдеман

  07.06.2023 17:46  
Фенки се оплакаха, че били вербувани да правят секс с Тил Линдеман

Няколко души, които са присъствали на концерти на немската група Рамщайн, заявиха, че млади фенки били вербувани да правят секс с вокалиста на метъл групата, Тил Линдеман, по време и след техните концерти.

Една от фенките потвърдила, че й сипали нещо в питието на афтърпарти във Вилнюс миналия месец.

Новината бързо стана популярна. Групата им концерти на Олимпийския стадион в Мюнхен, започващи в сряда, но от организаторите на концерта заявиха, че няма да има афтърпартита след шоуто, нито така нареченото изживяване „row zero“ за избрани фенове директно пред сцената, съобщи The Guardian.

Издателската къща Kiepenheuer & Witsch, която публикува антология със стихотворения на Линдеман през 2020 г., обяви, че се разделя с певеца заради появилите се новини.

В изявление на страницата си в Инстаграм групата каза, че приема обвиненията „изключително сериозно“ и помоли феновете си да запазят преценката си относно жените, които са говорили, както и поведението на собствените си членове.

„Казваме на нашите фенове: важно е да се чувствате добре и в безопасност на нашите концерти – пред и зад сцената“, се казва в изявлението.

По-ранно изявление в Туитър гласи: „По отношение на обвиненията, циркулиращи в интернет за Вилнюс, можем да изключим възможността това, което се твърди, да се е случило в нашата среда.“

Известни със своя индъстриъл хеви метъл китарен звук и сценични представления в кабаретен стил, Рамщайн са един от най-успешните музикални групи на Германия, въпреки че статусът на групата в родната им страна е по-амбивалентен.

Създадена през 1994 г., групата има дълга история на провокативно използване на образи и език, свързани с нацистката ера, въпреки че Линдеман заяви в интервю за списание Rolling Stone, че „ние мразим нацистите“. По-рано възхвалявани от критиците за тяхната поетична чувствителност, текстовете на Рамщайн наскоро взеха по-явно порнографски обрат.

Обвиненията срещу групата бяха повдигнати за първи път на 25 май от 24-годишна фенка от Северна Ирландия, която отишла на концерта на групата във Вилнюс, Литва, два дни по-рано. В поредица от публикации в Туитър и Инстаграм жената казва, че преди пътуването си се е свързала с жена чрез И, за която в чат форумите се говорело, че може да помогне на феновете да получат достъп до ексклузивни партита преди и след шоуто, предаде bTV.

Жената, наречена Алена Макеева, която на страницата си в Инстаграм нарича себе си „кастинг директор на турне с Тил Линдеман“, изпратила на 24-годишната линк към частна група в WhatsApp и в крайна сметка й изпратила съобщение с покана да се присъедини към “row zero” зона на концерта във Вилнюс.

По време на почивка тя била отведена до малка съблекалня под сцената, където Линдеман се присъедини към нея. Когато 24-годишната дала да се разбере, че няма да прави секс с него, тя твърди, че певеца реагирал гневно.

На партито преди концерта жената каза, че е изпила две алкохолни напитки, но след това е започнала да се чувства странно, има и пропуски в паметта си, което я е накарало по-късно да се страхува, че в питието й било сложено нещо. Тестът на урината, който тя направила, не показал признаци на дрога в нейната система.

В последваща публикация на 30 май жената каза: „Тил не ме докосна. Той прие, че не искам да правя секс с него. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил“.

Оттогава в германските медии се появиха и други съобщения, които показват подобни преживявания на фенове, които са били „избрани“ да правят секс с фронтмена на Рамщайн.

Статия в Süddeutsche Zeitung цитира друга жена, която е присъствала на парти след шоуто след концерт на Рамщайн във Виена през 2019 г. и е пила алкохол.

След като припаднала, жената дошла в съзнание и намерила Линдеман „върху мен“ в хотелска стая. Според Süddeutsche певецът я попитал дали иска той да спре и по-късно напуснал стаята.

Въпреки че няколко истории се появили в германските медии, само случаят във Вилнюс бил докладван на полицията. Това довело до дистанционно разпитване на момичето от литовските власти, след като се върнала в Северна Ирландия.

Говорител на полицията във Вилнюс каза пред Guardian, че все още не е взето решение дали да започне разследване.

Във вторник германските медии съобщиха, че Рамщайн са забранили на Макеева, която не е наета от групата, да присъства на бъдещи концерти.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14