Икономика

Софтуерната Мусала Софт откри офис в Кайро

  07.06.2023 18:18  
Софтуерната Мусала Софт откри офис в Кайро

От българската софтуерна компания "Мусала Софт" обявиха откриването на свой офис в столицата на Египет - Кайро. Припомняме, че през април тази година Aricoma Group (KKCG) - част от империята на един от най-богатите чешки граждани Карел Комарек, придоби 100% от собствеността на основаната преди повече от 20 години българската софтуерна компания.
В новия офис са назначени 80 служители, а целите на компанията са да позиционира Египет като следващия си голям технологичен център. "За мен е чест да ръководя операциите на Мусала Софт в Египет като част от международен екип. Също така е привилегия да представлявам силните страни на Египет и да допринасям за световното признание на страната", коментира Самех Рабех - Регионален мениджър на компанията за Египет.
"Мусала Софт" започва пилотно дейността си в Египет по време на пандемията в напълно отдалечен режим на работа. Днес софтуерната компания предлага на служителите си ново офис пространство с персонални и споделени работни зони.

Служителите в Египет работят по ключови за Мусала Софт проекти за големи мултинационални компании със седалища по целия свят и региона, сред които са Mubadala - ОАЕ, Deutsche Telekom - Германия, Financial Times - Великобритания, IBM - САЩ, Bosch - Германия.
"Наблюдавахме отблизо развитието на Египет в продължение на години, преди да решим да инвестираме. Сред различните фактори в страната бяхме особено привлечени от множеството висококвалифицирани таланти и положителните тенденции за бъдещето", зяви Елена Маринова - президент и председател на борда на "Мусала Софт".
Софтуерната компания има екип от над 750 души от над 10 националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти. Клиентите са предимно големи международни корпорации, сред които: IBM, VMWare, Bosch, BMW, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank и НАП-България.
Сделката, подписана от собствениците на "Мусала Софт" и Aricoma Group, беша за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на българската компания обаче остана и ще участва активно в изграждането на бъдещето на Aricoma.

 

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14