Спорт

ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион

  07.06.2023 21:11  
ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион

Лудогорец отново е шампион на България по футбол! Това е 12-та поредна титла за отбора от Разград.

Разградчани победиха с 1:0 като гост Черно море и това бе достатъчно да останат на върха в класирането.

В другия важен мач в борбата за титлата ЦСКА спечели дербито с Левски с 2:0, но този резултат не бе достатъчен на "червените" да спрат доминацията на Лудогорец.

Хегемонът за предходните 11 кампании доминираше през първото полувреме във Варна, в които отправи цели 10 удара, срещу само три за "моряците".

Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера все пак откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата.

Лудогорец умело защитаваше преднината си и въпреки червения картон на Гонсалвеш в самия край на мача, успя да изкове шампионска победа.

В столицата "армейците" се нуждаеха от задължителни три точки, за да имат шанс да изместят "зелените" от върха в класирането. ЦСКА поведе в 35-та минута, когато Тибо Вион хвърли дълъг тъч в наказателното поле на Левски, където Хайнц изпревари излезлия неразчетено Андреев и откри с глава. Илич и компания имаха претенции за дузпа за игра с ръка на противников футболист, но главния съдия Драгомир Драганов не прецени, че има основания да отсъжда дузпа.

След паузата възпитаниците на Елин Топузаков заиграха по-уверено, най-вече след влизането в игра на Филип Кръстев. Левски обаче беше попарен в 61-та минута, когато Дюкенс Назон наказа нова груба грешка на Пламен Андреев и покачи на 2:0 на празна врата.

До края Драганов изгони Иван Турицов и Ноа Сонко Сундберг след съприкосновение между двамата.

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив пък завършиха при резултат 0:0 в мач от последния 35-и кръг на родния шампионат. Така "червените" си осигуриха третото място и избегнаха баража за Лига на конференциите. Там обаче ще играе Левски, който ще срещне Арда за последното свободно място в Европа.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14