Новини

Лорер: ДПС иска да реабилитира Пеевски

  08.06.2023 10:46  
Лорер: ДПС иска да реабилитира Пеевски

Дали си „против” или „въздържал се” е нюанс. Делян Пеевски е спорна фигура, за нашата група беше недопустимо да бъде част от комисията. Така Даниел Лорер от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” коментира гласуването на депутатите от коалицията за избора на Делян Пеевски за част от комисията по конституционни въпроси.

„Ключовото за членството на Пеевски е, че „Възраждане” се оказва пълен фейк. След цялото говорене те го подкрепиха. Ако ние се борим за правова държава, подобни стъпки са символ в обратната посока”, категоричен е той.

На въпрос дали ще бъде реабилитиран Пеевски, той заяви: „Нищо от нашите действия не е в тази посока. Парламентът не е мястото, което ще реабилитира някого дали е или не е участвал в корупционни сделки. За ДПС е важно той да бъде реабилитиран и затова той участва в този процес.”

„Гешев изведнъж се събуди за това, което от години му седи в шкафчето”, смята той.

По повод поискания имунитет на Даниел Александров от ГЕРБ заради блудство с дете, Лорер заяви: „Когато има съмнения, че прокуратурата работи политически, е важно да има друг поглед. За мен като баща на три деца обаче ми е трудно да преглътна обвинение, касаещо възможно посегателство над малолетни. Аз бих апелирал той да си даде имунитета.”
„Румен Спецов не е политическо лице, за нас е доказан експерт”, категоричен е той.

„Не мисля, че е имало договорки с ГЕРБ за министерски или зам.-министерски пост. Ние продължаваме да искаме минимум политически лица, максимум експертност”, обясни още Лорер.

Той е убеден, че „Възраждане” не може да спира депутат да се изкаже от трибуната.

За ребрандирането на МС, той обясни: „Горди сме, че дори в трудна ситуация, ние успяхме да постигнем правителство. Министерският съвет не е наш, той работи за общото благо. в момента неговият представител е от „Продължаваме промяната”. Смяната на логото е спонтанен миг на гордост.”

„И аз, и още колеги отпаднахме от първоначалния състав на кабинета Денков, за да покажем, че сме готови на отстъпки, за да има правителство. ГЕРБ заявиха ясно, че не искат политическо представителство. Ние го намалихме до разумния минимум. Дори те настояха Асен Василев да е министър, за да поеме отговорност за бюджета”, каза още той.


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14