Свят

Операцията на папа Франциск - три часа, но успешна

  08.06.2023 10:52  
Операцията на папа Франциск - три часа, но успешна

Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши без усложнения. Интервенцията обаче съживи опасенията за все по-крехкото здраве на 86-годишния папа.

По-рано през деня аржентинският понтифик беше приет в болница "Джемели" в Рим и се очаква да остане там няколко дни. "Операцията приключи. Тя премина без усложнения и продължи три часа", се казва в кратко изявление на пресслужбата на Ватикана в Telegram. Всички папски аудиенции са отменени до 18 юни, предаде БГНЕС.

Папата, който претърпя операция на дебелото черво през 2021 г., страдаше от херния, която причинявала повтарящи се, болезнени и влошаващи се симптоми, заяви по-рано говорителят на Ватикана Матео Бруни.

Франциск изглеждаше в добро настроение, докато водеше седмичната си обща аудиенция във Ватикана, като махаше на събралите се тълпи, докато правеше обиколка на площад "Свети Петър". След това той отпътува за болницата с белия си автомобил "Фиат 500", ескортиран от полицията.

Франциск е страдал от инцизионна херния, която може да се образува върху белег от предишна операция, съобщиха от Ватикана. Ще бъде използвана протеза за възстановяване на коремната стена.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14