Анализи

Румен Петков: Колаборацията на измамниците се представя като подвиг

  08.06.2023 15:30  
Румен Петков: Колаборацията на измамниците се представя като подвиг

"Днес се обяснява на обществото, че колаборацията на измамниците - тези, които излъгаха едните 600 000 и другите 600 000 избиратели, е подвиг. А ние виждаме, че това, което ги сплотява, е участие на България във войната в Украйна. Декларативно е прието като ангажимент от министъра на отбраната, че ще дадем на Украйна всичко, което имаме. Други задачи на новата коалиция са ограбване на парите от Плана за възстановяване и устойчивост, възпрепятстване на богатите да обеднеят и на бедните да водят нормален живот". Това каза пред БНР Румен Петков, председател на партия АБВ. 

И допълни, че управляващите искат една група недосегаеми да безчинстват на гърба на народа и да продават България всеки ден, като това да остане ненаказуемо. 

В предаването "12+3" Петков сподели и за книгата "Българите такива, каквито са", представена в литературния салон на АБВ: 

"Книгата е примитивна русофобия, съжителстваща с безгранична туркофилия и презрително отношение към българския народ. Това го казва историкът Николай Поппетров. Този пасквил си струва да бъде прочетен, за да знаем какво е отношението към нас, как се формира отношение в Европа към българската държава. Когато пропускаме тези неща, ставаме техни говорители. Вътре се пише, че ние нямаме право сами да се управляваме, че ако турците бъдат изтласкани, управлението на българските територии трябва да се поеме от гърците. Тази омраза вече има говорители сред нас. Постоянно си пренаписваме историята в угода някому, без да си даваме сметка, че губим корена и естеството си". 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14