Новини

Google разпространи първа стабилна версия на Android 14

  08.06.2023 17:30  
Google разпространи първа стабилна версия на Android 14

Google следва изключително стриктно графика си с разпространението на Android 14 и след като от компанията обещаха да видим първата стабилна версия през юни месец тази година, ето че сега това се случва. Следейки линията на Google, можем да видим, че това е първата стабилна версия на операционната система, която следва след първоначалните бета версии.

Припомняме, че за първи път разработчиците на приложения получиха достъп до софтуера през февруари месец тази година, последван от официална бета версия през април. Сега, няколко месеца по-късно виждаме и първата стабилна версия, която все още е в процес на разработка и носи означението бета.

Тя е насочена към хората, които искат да изпробват функционалности на приложенията си или просто да разгледат новия облик на операционната система. Разбира се, това все още е софтуер в процес на разработка и могат да бъдат срещнати бъгове. Докато видим и официалната стабилна версия, очакваме през юли да видим и последната бета версия на софтуера.

 

Google разпространи първа стабилна версия на Android 14 - 2

Основната мисия на Android 14 ще бъде оптимизирането на процесите работещи на заден план, за да се осигурят оптимални ресурси и подобрен живот на батерията. С навлизането на все повече сгъваеми смартфони, операционната система ще бъде фокусирана и върху работата с тях, като вземе предвид всички иновации направени с Android 12L и Android 13.

Няма как да бъде пропуснат и факторът безопасност, който ще блокира инсталирането на стари приложения, направени за предходни версии на операционната система. Това ще предотврати възможността да бъдат инсталирани приложения с версии по-стари от Android 6. Освен тези мерки, Google ще защити още повече потребителите и техните лични данни.


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14