Новини

От ПП-ДБ оттеглиха от дневния ред на НС текста за Пловдивския панаир

  09.06.2023 10:21  
От ПП-ДБ оттеглиха от дневния ред на НС текста за Пловдивския панаир

От коалиция "Продължаваме промяната"-"Демократична България" оттеглиха от дневния ред на Народното събрание текста за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред "Централен депозитар" АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на "Международен панаир Пловдив". 

С проекторешението се предлага парламентът да възложи прехвърлянето на над 16 300 000 безналични акции от Община Варна в полза на държавата във връзка с валидно сключен договор за дарение от 2017 година.  

Депутатът от “ПП-ДБ” Даниел Лорер обоснова оттеглянето с мотива, че новият министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил да бъде направен пълен анализ на ситуацията с Пловдивския панаир. 

"Искам да изразя адмирации за светкавичните действия на министър Богдан Богданов и демонстрирания ангажимент от страна на неговата институция държавата най-после да влезе в своята функция и да защити своя интерес. Това е важен сигнал към цялото общество и конкретно към пловдивската общественост, че новоизбраният ръководител на институцията ще търси решения на един от най-наболелите проблеми за града още в първите си дни като министър". 

По думите на Лорер ще се търси решение в рамките на закона: “И ще продължим да контролираме действията на всички държавни институции, свързани с казуса”.  


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14