Новини

Знаково посещение на министър Кирил Вътев в УХТ

  10.06.2023 10:53  
Знаково посещение на министър Кирил Вътев в УХТ

Науката ще има активна роля в новия подход за управление на сектора, базиран на консолидиране на цялата агрохранителна верига – от полето до трапезата. Ще бъдат установени слабите звена, за да се насочат в тези посоки усилията на учените. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Университета по хранителни технологии, само броени дни след официалното си встъпване в длъжност. От името на академичното ръководство зам.-ректорът проф. Галин Иванов връчи на министър Вътев почетен плакет „70 години УХТ“ в знак на благодарност за отличните взаимоотношения, които ръководената до неотдавна от него фирма „Тандем-В“ има с университета.
Като един от водещите експерти в месопреработвателния бизнес в България през последните 30 години, министърът се включи и в тържеството по повод 70-годишнината на катедра „Технология на месото и рибата“. На събитието, което се проведе в рамките на честванията ,,70 години УХТ”, присъстваха преподаватели, студенти, представители на бранша. А членовете на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) проведоха и своето годишно общо събрание.
Поздравителен адрес и статуетка бухал, която символизира мъдростта, знанието и науката, връчиха от АМБ на ръководителя на катедра „Технология на месото и рибата“ чл.-кор. проф. д.т.н. Стефан Драгоев.
От асоциацията отличиха с почетна грамота бившия агроминистър Мехмед Дикме, възпитаник на катедрата и понастоящем член на Съвета на настоятелите на УХТ. Преди да награди АМБ и да връчи на председателя Атанас Урджанов почетен плакет „70 години УХТ“, зам.-ректорът доц. Христо Спасов изрази своята удовлетвореност от добрите контакти на предпритията с университета. Той благодари за възможностите, които те предоставят на студентите да провеждат своите стажове и да се реализират. Доц. Спасов връчи на фирми, подкрепящи катедрата и УХТ благодарствени грамоти.

Визуализация на изображенията

Визуализация на изображенията

Визуализация на изображенията

Визуализация на изображенията


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14