Университетът по хранителни технологии в партньорство с Българо-турската търговска индустриална камара и Турско-българския външноикономически бизнес съвет бе домакин на международно бизнес-университетско събитие в Истанбул на 12 юли. В него участваха собственици и представители на повече от 80 влиятелни фирми от хранителната и винарската индустрия, както и български дипломати.
Проф. д.н. Галин Иванов приветства с добре дошли всички гости и представи УХТ с магистърската програма PlovdivWineUni на картата на престижните институти, осигуряващи вино образование в света.
Доц. д-р Христо Спасов представи за дегустация български вина от различни области като част от тяхната културна идентичност.
Предстои среща организирана с любезното съдействие на г-н Ангел Чолаков – посланик на Република България в Турция, с ректора на Техническия университет в Истанбул, на председателя на общото събрание на УХТ доц. д.н. Кирил Михалев, заместник-ректорите и гл.ас. д-р Хафизе Фидан.