Свят

Франция се готви да забрани електронните цигари за еднократна употреба

  14.09.2023 10:46  
Франция се готви да забрани електронните цигари за еднократна употреба

Франция се готви да забрани употребата на еднократните електронни цигари, известни още като вейпове, поради сериозните опасности, които те представляват както за околната среда, така и за общественото здраве. Тази новина беше съобщена от "Би Би Си".

Премиерът на Франция, Елизабет Борн, заяви пред радио РТЛ, че тази инициатива е част от обширен план за борба с тютюнопушенето, който се разработва от правителството и трябва да влезе в сила до края на годината.

Подобни забрани вече бяха обявени и в други европейски страни като Германия, Белгия и Ирландия, а Великобритания също разглежда възможността за въвеждане на подобни ограничения.

В момента във Франция еднократните електронни цигари се продават на цена около 9 евро, което е по-малко от цената на кутия с 20 обикновени цигари. Производителите рекламират тези устройства като предоставящи до 600 "дръпвания", което приблизително съответства на консумацията на 40 обикновени цигари.

Активисти и критици обвиняват главно китайските производители в това, че целенасочено насочват своите продукти към младите хора, пише БНР.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14