Новини

Кирил Петков към премиерите на Австрия и Нидерландия: Присъединете се към европейския консенсус. Време е да подкрепите България и Румъния за Шенген

  15.09.2023 14:36  
Кирил Петков към премиерите на Австрия и Нидерландия: Присъединете се към европейския консенсус. Време е да подкрепите България и Румъния за Шенген
  google

Това е огромна победа. Това е само 100-я ден на това правителство и това е национален успех“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в Народното събрание.

Изказването му идва след като днес Европейската комисия обяви, че прекратява наблюдението на България и Румъния чрез Механизма за сътрудничество и проверка. Мониторингът над двете държави беше създаден при присъединяването им към Европейския съюз през 2007 г.

Това нямаше да стане без нас. Акад. Николай Денков и Мария Габриел работиха заедно като отбор и това е един огромен техен успех и успех на цялото правителство”, добави съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той се обърна и към премиерите на Австрия и Нидерландия. „Присъединете се към европейския консенсус. Време е да подкрепите България и Румъния да влязат в Шенген, защото само когато тези две страни са вътре, шенгенското пространство наистина ще стане зона за сигурност. Време е това решение да бъде направено тази година. Оттук-нататък няма повече оправдания”, категоричен е Петков. 


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14