Анализи

Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

  16.09.2023 12:44  
 Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

„Аз с терористи не преговарям“, това каза премиерът Николай Денков по повод организирания протест на зърнопроизводителите в страната.

„През последните два дни те започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания сега, веднага нещо да се случи. Аз с терористи не преговарям“, заяви премиерът пред bTV.  Той допълни, че очаква зърнопроизводителите да дойдат на масата за преговори и да говорят по същество. Недоволството на зърнопроизводителите дойде, след като беше гласувана отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна.

Денков покани отделните браншове в земеделието да помислят какви са техните конкретни проблеми. Той каза, че е готов да ги обсъдят заедно и да търсят решения, но с числа. Във връзка с това премиерът отправи официална покана за до всички 22 организации от инициативния комитет, който подготвя протести следващата седмица. Зърнопроизводителите обаче отказаха среща и заплашиха с блокади в понеделник и вторник.  Премиерът заяви, че правителството няма да се поддаде на опити за шантаж и изрази съмнение, че протестът започва да придобива политически характер.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14