Анализи

Васил Терзиев: Борбата ни е срещу управленския модел на ГЕРБ в София

  17.09.2023 11:44  
Васил Терзиев: Борбата ни е срещу управленския модел на ГЕРБ в София

"Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление", заяви в неделя пред БНТ Васил Терзиев, кандидат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) и "Спаси София" за кмет на София. Астрологията си казва думата, коментира той с ирония изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще обявят своя кандидат-кмет за София като "свърши ретроградният Меркурий".

"Критиките са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет - това са пороците, които искаме да изчистим от управлението", каза Васил Терзиев и подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране, да се дадат повече правомощия на районните кметове.

"Винаги съм бил отборен играч. Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия", каза още Васил Терзиев и заяви, че някои от улиците като "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.

"Общото в бизнеса и политиката е умението да работиш с хора, да намираш начин, по които да обединиш всички. Различното е отговорността", смята Терзиев.

"Основната разлика е, че в единия случай харчиш своите пари, а в политиката харчиш парите на хората. Всяка стотинка трябва да бъде ясно къде отива", допълни кметът на район "Слатина" Георги Илиев, който също бе гост в БНТ.

"ГЕРБ имат някои хубави инициативи. "Зелена София" включва енергията на гражданите. Това е невероятна инициатива", каза Георги Илиев. Направеното метро е нещо хубаво и положително, което се е случило в мандата на ГЕРБ, заяви от своя страна Васил Терзиев.
Той определи твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер като нещо в сферата на възможностите, но поясни, че първата стъпка е кметският пост в столицата.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14