Анализи

Васил Терзиев: Улици като Аксаков и Граф Игнатиев могат да се сдобият с по-хубави имена

  17.09.2023 15:52  
Васил Терзиев: Улици като Аксаков и Граф Игнатиев могат да се сдобият с по-хубави имена

"Продължаваме промяна - Демократична България" и "Спаси София" внесоха документите за регистрация на местната коалиция за изборите в София в общинската избирателна комисия.

"Явяваме се обединени на тези избори, за да дадем тласък на града. Да работим всички заедно за един по-хубав и модерен европейски град. Чакаме ГЕРБ да обяви кандидата си, това е базирано на астрология, очакваме да се наредят съвсем правилно планетите", заяви Васил Терзиев. Преди това той коментира в студиото на БНТ, че "борбата е срещу модела на управление, а кой е кандидатът на ГЕРБ няма значение".

"Критиките са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет - това са пороците, които искаме да изчистим от управлението", каза Васил Терзиев и подчерта, че целта е да няма балотаж. Васил Терзиев подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране, да се дадат повече правомощия на районните кметове.

"Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия", каза още Васил Терзиев и допълни, че някои от улиците като "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.

"Общото в бизнеса и политиката е умението да работиш с хора, да намираш начин, по които да обединиш всички. Различното е отговорността", смята Терзиев. Твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер, Терзиев определи "като нещо в сферата на възможностите", но поясни, че първата стъпка е кметският пост в столицата.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14