Новини

Борисов призна, че ДПС на практика участват в коалицията. Чуди се, защо премиерът и ресорният министър не са се срещнали със земеделците

  19.09.2023 10:31  
Борисов призна, че ДПС на практика участват в коалицията. Чуди се, защо премиерът и ресорният министър не са се срещнали със земеделците
  БНТ

Заради динамичните събития в страната не остава време да се подпише коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината. По-реална коалиция няма как да бъде. Ние нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни, защото сме гласували за правителството".

На въпрос дали ДПС участват в коалицията, отговори: "На практика да".

Борисов изрази учудване, че премиерът и министърът на земеделието не са се срещнали, за да решат исканията на земеделците и протестите да не ескалират. По думите му има различни решения:

"Като се започне с контрола на това, което се внася, трябва да се назначава 100-200-300 във фитосанитарния контрол. София е свикнала с протести, с месеци беше затворен Орлов мост. Не е толкова страшно, сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали. Всичко се решава в диалог, в интерес на бранша на хората. Всяко нещо, което е станало в тази страна е станало с диалог между индустрия и производители. Със сигурност има доза истина и това, което казва Денков".

Бойко Борисов призова след като са "натиснати копчетата за това правителство", министрите да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите им.

"Ако има законодателна нужда, ние сме насреща, ще съберем подписи, ще го вкараме и още утре ще го решим".


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14