Новини

Денков ще се срещне с протестиращите миньори и земеделци

  19.09.2023 13:22  
Денков ще се срещне с протестиращите миньори и земеделци
  БТА

Премиерът Николай Денков ще се срещне с представителна група на миньорите и енергетиците около 13:30 ч. в сградата на Министерския съвет, съобщават от пресцентъра на правителството. Очаква се на нея да присъстват президентът на Конференция на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Министър-председателят е отправил покана за среща и със зърнопроизводителите в 15 ч., отново в Министерския съвет, се посочва в прессъобщение на Инициативния комитет за спасяване на родното земеделие.

Оттам допълват, че министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пътува към сборния им пункт в района на Долни Богров, за да разговаря с тях. Това е станало след настояване за среща от страна на зърнопроизводителите.

След 14 ч., когато приключва протестът на миньорите, земеделците ще се отправят към Министерския съвет, за да протестират. Те ще са обаче без тежка техника.

На 20 септември протестът продължава, като между 5 и 7 ч. ще бъдат придвижени машините до бул. "Тодор Александров". Протестиращите в сряда ще тръгнат в 10 ч. от площада пред храм-паметник "Александър Невски" и ще се насочат към Министерския съвет.