Свят

Джо Байдън от трибуната на ООН: Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество

  19.09.2023 20:00  
Джо Байдън от трибуната на ООН: Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество

Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди днес президентът на САЩ Джо Байдън от трибуната на ООН, предаде БТА.

Давайки за пример горещите вълни, пожарите, наводненията и сушата, които засегнаха през последните месеци различни точки на планетата, Байдън призова за намаляване на зависимостта от изкопаемите горива.

"Тези събития показват какво ни очаква, ако не успеем да намалим зависимостта си от изкопаемите горива и да адаптираме нашия свят към климатичните промени", заяви стопанинът на Белия дом.

Байдън призова световните лидери да застанат на страната на Украйна в конфликта с Русия.

"Русия смята, че светът ще се умори и ще ѝ позволи да извърши агресия в Украйна без последици. Ако позволим Украйна да бъде разцепена, то ще бъде ли въобще в безопасност независимостта на която и да е страна?", каза още държавният глава на САЩ.

"Организацията на обединените нации трябва да продължи да опазва мира, да предотвратява конфликти и да облекчава човешкото страдание", допълни  Байдън.

Американският президент добави, че страната му ще подкрепи разширяване на Съвета за сигурност, като бъде увеличен броят на постоянните и непостоянните членки.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14