Анализи

Николай Денков: Начинът да се решават проблемите е чрез преговори

  20.09.2023 10:34  
Николай Денков: Начинът да се решават проблемите е чрез преговори

Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните много години. Искам да благодаря на преговорните екипи, че дойдоха, участваха в конструктивни разговори и именно благодарение на тях имаме решение. Това е начинът да се търсят решенията на проблемите -  чрез преговори от тези, които могат действително да променят нещата, заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Николай Денков.  

Всички решения, взети вчера, и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието съответстват на целите и приоритетите на правителството. Когато обсъдихме с колегите, се оказа, че решенията могат да бъдат взети така, че да защитават интересите на хората, да не променят целите на правителството, обясни Денков.

По думите му при преговори и двете страни печелят. "Няма нужда единият да бъде губещ. От взетите решения всеки има полза. Днес ще реализираме да бъдат отпуснати 63 млн. за зърнопроизводителите. Това е част от общата аграрна политика, ще ускорим максимално процедурите, така че тези средства да могат да се ползват от производителите", заяви премиерът. Той даде пример и с решението за спиране на вноса на слънчоглед, така че да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да осигурим необходимата суровина.

Вчера в разговорите видяхме, че напрежението е отражение на огромно недоверие в политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините, добави Денков. По думите му упреците не са директно към сегашното управление, а са общо към политическата класа. Затова нашето правителство ще приема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще са оформени като писмени документи, обясни той. 


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14