Новини

Умна и зелена София е девизът на кандидата за кмет на София Красимир Стойчев

  20.09.2023 15:39  
Умна и зелена София е девизът на кандидата за кмет на София Красимир Стойчев
  БНР

Политическа партия "Партия на Зелените", съвместно с гражданска платформа "Власт в Хората", ще участват в общинските избори в София с кандидати за кмет, общински съветници и районни кметове. Девизът на кампанията е “Умна и зелена София”.

Основната цел на предизборната ни кампанията за "Умна и зелена София" е преминаване на управлението на Общината на технологичен принцип, с прилагането на блокчейн - неподлежащи на манипулация технологии, във всички общински дейности, с цел прозрачност, ефективност и одитиране. Като първостепенна задача е прилагането на умни блокчейн договори при обществените поръчки, което ще неутрализира корупционният натиск.

Преминаването на технологичен принцип в управлението на Столицата е насочено в следните 4 направления:

1. Трансформация на града, чрез използване на реалните данни за движението и поведението на жителите на града. Цел е изграждането на интелигентни трафик мениджмънт, паркинги, осветление, обществена сигурност.

2. Трансформация на здравните грижи за софиянци чрез интеграцията на всички общински здравни заведения в един медицински холдинг и създаване на независима Столична здравна каса.

3. Мораториум върху новото строителство в югозападна София, до изработване и приемане на нов Общ устройствен план на града от бъдещия общински съвет. Ориентация към изграждане и модернизация на детски и училищни сгради, както и общински жилища за младите хора. Сканиране на всеки квадратен метър зелена площ и дърво в града и създаване на зелен блокчейн регистър за предотвратяване намаляването им.

4. Трансформация на общинска полиция в реална градска полиция. Увеличаване на районните управления на полицията в София от 9 на 24, съобразно административното делене и преминаването им, както и на КАТ София, на подчинение на Столичната община.

Целта на нашата програма е да увеличи благосъстоянието на софиянци, както и в следващите 4 години да има реално нарастване стойността на тяхната недвижима собственост.

Биография

Красимир Стойчев е роден в София. Баща му, Стойчо Стойчев, е завършил Италиански Колеж в София, след което завършва Военноморското висше училище във Варна като офицер на Негово Величество. Майка му, Ганка Стойчева, е завършила архитектура във Виена, Австрия.

Завършва Английската гимназия в София, а висшето си  образование във Висшия Икономически Институт в София, специалност Статистика и Иконометрика. Работи в Комитета по Единна Система за Социална Информация. След промените през 1989 г. създава и управлява групата фирми „Трон“ и вестниците „Стандарт“ и „7 Дни спорт“. През 1994г. основава и управлява първия мобилният оператор в България – „Мобилтел“, понастоящем „А1“. Създател е и на компанията  „Макс телеком“. Понастоящем консултира фирми за производство на зелена енергия. Владее английски, немски и руски език. Женен с две деца.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14