Свят

Великобритания се подготвя за урагана Найджъл

  20.09.2023 18:44  
Великобритания се подготвя за урагана Найджъл
  iStock

Британците се подготвят за последиците от урагана "Найджъл", който тази седмица ще премине през Обединеното кралство от Атлантическия океан и ще донесе още проливни дъждове.

Опашката на урагана "Лий" предизвика нови предупреждения за наводнения в някои части на Северна Англия и Уелс в сряда, преди да стихне и да бъде заменена от "неспокойното време" на урагана "Найджъл" през уикенда. 

Метеорологичната служба издаде жълти предупреждения за дъжд до четвъртък, като добави, че някои домове и предприятия могат да бъдат засегнати от наводнения. Синоптиците добавиха, че автобусните и железопътните превози "вероятно" ще бъдат засегнати за по-дълго време. Очаква се в западните райони да паднат между 50 и 100 мм валежи, а в районите с по-голяма надморска височина, като Уелс, може да паднат до 200 мм.

В сряда времето е облачно и ветровито, особено по откритите крайбрежия и в Лондон, където тази сутрин скоростта достигна 40 мили в час. Проливните дъждове ще продължат в по-голямата част от страната, тъй като активен студен фронт се придвижва от Северна Ирландия и Шотландия към източните графства на Англия.

Метеорологът от Метрополитен Клеър Насир заяви, че дъждът може да причини проблеми на шофьорите тази вечер. Предупреждението за времето носи рискове от краткотрайни прекъсвания на електрозахранването и потенциални смущения в автобусните и железопътните превози в Шотландия.

Британците ще усетят вкуса на есента в края на седмицата, тъй като има вероятност от слани през нощта, особено в петък вечер. През уикенда се очаква смесица от слънчеви часове и проливни дъждове, като температурите ще останат ниски.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14