Новини

Мехмед Дикме: Делян Пеевски се превръща в лидер на държавата, крайно време е да стане премиер

  21.09.2023 08:46  
Мехмед Дикме: Делян Пеевски се превръща в лидер на държавата, крайно време е да стане премиер

Някой да каже защо българският парламент прие решението да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна. Нито една друга държава не прие това решение. Това заяви Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието в предаването "Тази сутрин".

По думите му ние имаме критерии, които българските производители спазат, но те не се спазват в Украйна. "Не съм сигурен, че продукцията, която влиза отговаря на критериите. Нямам против от Украйна да влизат земеделски стоки, но да са конкурентоспособни - а тях ги обработват с препарати, които не са разрешени за използване в България", каза още той.

Според него подписаният между правителството и протестиращите меморандум не решава проблема.

Образно казано на гладен човек да дадеш храна. Той ще се нахрани веднъж, но утре пак ще е гладен. Проблемът остава нерешен. Субсидиите ще бъдат изхарчени, но продукцията ще залежава. На земеделците трябва да се осигурят условия за производства. Вместо тракторите да бъдат в София, трябваше да орат и сеят. Хората нямат пари. В България има излишък от предишни реколти. 8 млн. тона пшеница залежава в складовете, коментира бившият земеделски министър.

Той коментира и ролята на Делян Пеевски в решаването на проблема с протестиращите.

Възхищавам се на Делян Пеевски. Той се превръща в лидер на държавата. Той е основен двигател за промените в Конституцията. Крайно време е да стане премиер и да си дойдат нещата на мястото, отбеляза Дикме.

Чудя се къде е Мустафа Карадайъ, по-често виждам Делян Пеевски да се превръща в редовен говорител по важните проблеми в държавата. Карадайъ и Цонев се изявяват като гардове на Пеевски, коментира още Мехмет Дикме.

Той подчерта, че Доган еднолично одобрява кандидатите за кметове на ДПС. "Можете да бъдете сигурни, че посочените от ДПС кметове ще спечелят", категоричен бе той.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14