Новини

Илия Кузманов за стрелбата в София: Полицаят е спазил закона

  21.09.2023 10:06  
Илия Кузманов за стрелбата в София: Полицаят е спазил закона

Законът е спазен и колегата е действал спрямо закона. Това коментира по БНТ Илия Кузманов от синдикалната федерация на служителите на МВР, след фаталния изстрел, убил 18-годишно момче. Колегата е имал няколко секунди да преценява.

Предупредил е, имало е предупредителни изстрели, сам го е закарал в болницата, припомни той.

"Заповедта не може да отмени закона. Не е потвърдено, че колегата е ползвал лично оръжие, по скоро данните са, че е служебно. Все пак има ли значение с какво оръжие е стреляно, ако престъпникът е спрян и законът е спазен?", каза той.

Според него реакцията на Министерството на вътрешните работи е била добра. "Не се избърза с обвинения към колегата. Нещо, което в МВР е принцип, да се анатемоса колегата преди да е ясен случаят. В този смисъл се дава шанс на правото", каза той.

"В МВР има една много сила репресия, насочена към колегите и при нас принципът е виновен до доказване на противното. Не само по отношенията на работата с престъпници. Извършват се проверки по всякакъв вид нарушения и навсякъде е водещо, че колегата е виновен още преди да извърши проверката", коментира Кузманов.

Той отправи препоръка да се изпълнява всичко, което се казва от органите на реда. По думите му системата на МВР има трайни недъзи и тук вина имат политиците.

Капиталовите разходи на МВР трябва да бъдат увеличени, сигурността е скъпо нещо в целия свят, каза той.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14