Новини

Костадинов събра 50 души на национален протест

  21.09.2023 16:47  
Костадинов събра 50 души на национален протест

Национален протест с 50-ина посетители, видно от снимките, организира партия "Възраждане".

Начело с партийния лидер Костадин Костадинов множеството пожела оставката на правителството от плочките на пространството между сградите на Министерския съвет, бившия Партиен дом (сега дом на Народното събрание) и Президентството, след което се премести пред Министерството на отбраната, където настоя за оставката на ресорния министър Тодор Тагарев.

Митингуващите из центъра на София викат "Долу сглобката!" ("сглобката" е правителството), понеже са против изпращането на военна помощ на нападнатата от Русия Украйна. Недоволстват и защото се чувствали излъгани от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", която предизборно обещала да смени "модела ГЕРБ", а влизайки във властта се съюзила с ГЕРБ и ДПС, обясни Деян Николов ("Възраждане"). Загрижени са и за лошите условия, при които работят парламентарните репортери в бившия Партиен дом. Те, на практика, са напълно изолирани от депутатите и биха могли да задават въпроси и разговарят с народни представители, само ако самите те пожелаят и се явят пред медиите.

За всеки протестиращ има най-малко по един придружаващ го полицай, отстрани изглежда, че униформените са повече от възрожденците.

Николов намери начин да обясни и скромния състав на националния иначе днешен протест на партията му. Нямало 100 000 души, защото "медиите лъскат имиджа на правителството" - твърди той, цитиран от БТА.

Правителството, смята Костадин Костадинов, целяло да заличи "Възраждане", не искало такава партия. Според него страната ни била "завладяна" от хора, които служат на други държави. "Оставка, съд и затвор за управляващите!", възкликна Костадинов.

Съвсем не толкова отговорно и сериозно посрещнаха протеста странични наблюдатели, които се надпреварваха да иронизират малобройните протестиращи и техния лидер.

Шествието не мина и без инцидент - по традиция той се случи пред Паметника на съветската армия. Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията около монумента, редовно потърпевш от политически набези.

Безредиците настъпиха, след като около 14.30 ч приключи малобройният национален митинг в Триъгълника на властта. Пак по традиция МОЧА бе обграден от плътен кордон полиция, който за кратко бе пробит от възрожденците, во главе с лидера Костадин Костадинов. При сблъсъка имаше двама припаднали и повръщащи.

"Ние за пореден път показахме, че можем всичко, че знаем какво искаме и че няма пречка, която да ни спре, ако искаме да го постигнем. Ако бяхме решили, можеше да съборим и скелето, което е незаконно. Аз го казах преди малко, ние търсихме строителната документация - няма такава. Оградата също е незаконна. Твърдят, че паметникът е опасен. Нищо подобно, просто управляващите фашаги лъжат. Само че днеска си намерихте майстора за пореден път", обяви Костадинов, цитиран от БНР.

За половин час напрежението спадна.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14