Анализи

Божанов: Когато има съгласие за реформа на службите, Атанасов може да размисли

  21.09.2023 17:45  
Божанов: Когато има съгласие за реформа на службите, Атанасов може да размисли

„Това е решение на г-н Атанасов и е свързано с реформата на службите, която той отдавна е поставил на масата. Когато имаме съгласие каква трябва да е реформата на службите, тогава ген. Атанасов би преосмислил решението си“, каза депутатът Божидар Божанов от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление.

„Реформата не е само сливането на ДАНС и ДАР. Механичното сливане на две структури не е реформа, знаем го от много други примери. Дори на този етап да се каже, че двете структури няма да се сливат, това не значи, че не може да има реформа“, допълни той. Той коментира темата за машинното гласуване и създаването на комисията, която да изследва тяхната сигурност. 

„БСП внесоха проект на решение за създаване на временна комисия, която да изследва сигурността на машините, честността на вота и т.н. Ние я подкрепихме, тъй като смятаме, че на обществото не трябва да се хвърлят само съмнения и спекулации, а да има един експертен и професионален отговор“, каза Божидар Божанов пред bTV. По думите му комисията включва предимно юристи, но и IT специалисти.

„Ще трябва да изслушаме съответните органи – ЦИК, ДАНС, МВР, електронното управление, да видим процесът, който е предвиден по закон за удостоверяване на машините, че всичко е наред с тях, дали е бил спазван, имало ли е пропуски, да отидем да видим как се съхраняват“, допълни той. По думите му предстои трудовата книжка да стане електронна.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14