Анализи

Денков: Ще се борим България да заеме мястото, което ѝ се полага на европейката карта

  22.09.2023 17:15  
Денков: Ще се борим България да заеме мястото, което ѝ се полага на европейката карта

Преди 115 години е постигната най-висшата мечта и цел на българските възрожденци. Това каза премиерът Николай Денков по време на церемонията пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. В програмата участват Софийският духов оркестър, смесен хор "Света София" с ръководител Валентин Бобевски, вокален квартет "Светоглас" и актрисата Василка Сугарева.

“Поуките от историческите събития са, че когато българите работят заедно, когато искат държавата да се издигне икономически и стопански, нищо не може да ги спре. Вторият урок е, че с езика на дипломацията и без да бъде пролята капка кръв, може да бъде постигнато всичко и третият, че ако искаме да успеем вместо да си съперничим с нашите съседи, може да работим заедно и взаимно да си помагаме. Надявам се всички политици да разбират уроците от историята”, каза още премиерът. цитиран от БГНЕС.

"Ние ви уверяваме, че сме си взели уроците и ще се борим България да заеме мястото, което ѝ се полага на европейката карта като независима държава, където всички ние ще искаме да живеем, защото тук е най-доброто място за живот”, заяви акад. Николай Денков. 


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14