Новини

Антон Хекемян напуска BTV. Може да е кандидат за кмет на ГЕРБ?

  23.09.2023 13:15  
Антон Хекемян напуска BTV. Може да е кандидат за кмет на ГЕРБ?

Антон Хекимян подава оставка като директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV и напуска телевизията след близо 17 години работа в нея. Това става ясно от съобщение на bTV Media Group.Към момента не са ясни причините за оттеглянето на Хекимян, но по неофициална информация името на журналиста е сред обсъжданите за кандидати за кметове на ГЕРБ. 

"Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам", пише той в своя публикация в профила си във Facebook.

Цялата професионална кариера на Хекимян се случва именно в bTV. Той започва да работи там като стажант още докато е студент по журналистика в първи курс. От 2004 г. насам работи последователно като репортер и впоследствие като водещ и директор. Той беше избран за директор на новините през 2020 г., като преди това беше водещ на сутрешния блок на телевизията "Тази сутрин".

Сега неговият пост временно ще заеме Ралф Бартолaйт, който ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент Владислава Лазарова.

Бартолaйт има предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент. Бил е ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa).

Кандидат за кмет на ГЕРБ?

По неофициална информация Антон Хекимян е сред обсъжданите за кандидати за кметове на ГЕРБ. До момента партията на Бойко Борисов пази в тайна кой ще издигне за кмет на столицата, а до регистрицията на кандидатите остават броени дни. Последният срок е 26 септември. 

Борисов до последно отказва да назове името на номинирания. Първоначално той обясни липсата на кандидатура за София с ретроградния Меркурий и иронично каза, че чака астрологическото събитие да приключи. След като това се случи, Борисов заяви, че ще обяви името "когато си поиска". През последната седмица той даде пореден тийзър около решението като го определи за "нестандартно". 

Ако твърденията за издигането на Антон Хекимян за кмет се окажат верни, това няма да е първият журналист, който влиза в политиката. Преди да стане част от Националния съвет на "Движение България на гражданите" и вполседствие на ГЕРБ депутатът Тома Биков следва именно журналистическа кариера като редактор и водещ на телевизионни предавания. 

През 2014 г. водещият на bTV Росен Петров започна политическата си кариера именно от телевизионния ефир. В предаването си "Нека говорят с... Росен Петров" той прочете декларация, с която обяви, че се включва в политическата партия "България без цензура" на бившия журналист Николай Бареков.

 

 

 


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14