Свят

Мафиотският бос на Коза Ностра Матео Месина Денаро е в необратима кома

  24.09.2023 21:35  
Мафиотският бос на Коза Ностра Матео Месина Денаро е в необратима кома

Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който бе заловен през януари, след като се укриваше в продължение на 30 години, е в състояние на необратима кома от петък, съобщи ДПА, позовавайки се на информационната агенция АНСА, предава БТА.

Той страда от рак на дебело черво и според лекарите му Месина Денаро няма да може да се възстанови. По негова молба мерките за поддържане на живота му са преустановени, съобщиха лекари от болницата в централния италиански град Акуила. В началото на август 61-годишният мафиот претърпя операция на червата в болницата "Сан Салваторе" в Акуила. Макар операцията да бе успешна, напредналият стадий на рака на дебелото черво е довел до необратимо влошаване на здравословното му състояние.

В петък той е получил значителен кръвоизлив и малко след това е изпаднал в състояние на необратима кома, съобщи АНСА.

Матео Месина Денаро, осъденият ръководител на сицилианската мафия Коза Ностра, бе заловен от полицията през януари след бягство в продължение на три десетилетия. Босът на мафията, който дълго време бе смятан за най-търсения беглец в Италия, бе заловен от специализирано полицейско подразделение в клиника за лечение на рак в Палермо, където се лекувал под фалшиво име.

Той е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите престъпления той е обвинен за взривовете на колите бомби през 1992 г., при които загиват водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино, както и други.

Денаро е смятан за близък довереник на бившите престъпни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14