Анализи

Борис Бонев: Не съм убеден, че трябва да се вдигат данъците в София

  16.10.2023 10:41  
Борис Бонев: Не съм убеден, че трябва да се вдигат данъците в София

Нямаме разминаване с „Продължаваме промяната“ и Васил Терзиев по отношение на управлението на София. Това каза в „Тази сутрин“ Борис Бонев от „Спаси София“. Той дойде в студиото с 20 стандарта, които общината в Братислава е успяла да разработи в рамките на само един мандат.

„Иронията е, че точно от ГЕРБ говорят за стандарти – партия, която управлява 18 години и единственият стандарт, който успя да изработи, е за тротоарните настилки. Но не го направиха задължителен. Това е и причината, поради която аз гласувах за взимането на 120 млн. лв. заем за тротоарите. Не искам още от същото“, обясни той.
Бонев подчерта, че с Васил Терзиев са в добри отношения – познават се от години, така че не е било необходимо тепърва да се запознават.

„Имаме си доверие. Вървим смело напред. Имаме ясни идеи за това какво искаме да постигнем в София. Нямам съмнение, че ще ги реализираме“, поясни той.

Борис Бонев отказа да коментира връзката на Васил Терзиев с комунистическия лидер Петър Младенов.„ Не съм запознат с роднинските връзки на всеки и малко ми писна да си говорим за баби и дядовци“, заяви той. Бонев обаче подчерта, че ситуацията с родините на Терзиев е била подценена комуникационно от страна на пиарите на „Продължаваме промяната“.

„Все пак ние не избираме дядо му за кмет на София, а Васил Терзиев. Това трябваше да се обясни от самото начало“, допълни той.

Борис Бонев обясни, че за да се преодолеят негативите, работят на терен от четири месеца – срещат се с хората и разговарят с тях проактивно. Той поясни, че говорят със столичани за това, което искат да направят в София и се надяват, че по този начин ще компенсират негативното влияние.
„Ние нямаме две програми. В общата ни програма има идеи както на „Продължаваме промяната“, така и на „Спаси София“. Нашият план за София е продължение на този от 2019 г. – това е управленската визия на нашата партия за следващите осем години. Нека да правим разлика – едното е предизборна програма, а другото е управленска визия. Те се допълват взаимно“, подчерта той.

„Не съм убеден, че трябва да има вдигане на данъците в столицата, освен ако не е ясно къде ще отива всяка стотинка. Няма причина да се вдига и цената на билета на градския транспорт“, посочи още Бонев. Той заяви, че едно от първите неща, които ще направят, е да изградят четири периферни паркинга в центъра на София, за да се облекчи паркирането.

 


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14