Спорт

ЦСКА и Арда завършиха 0:0

  27.10.2023 19:00  
ЦСКА и Арда завършиха 0:0

Отборите на ЦСКА и Арда завършиха при резултат 0:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. През първото полувреме нямаше попадения.

Във втората част имаше доста повече положения, но в крайна сметка до гол не се стигна и двата тима взеха по една точка от срещата на "Българска Армия".

Първото по-сериозно положение бе изработено от Хайнц в 18-ата минута. Норвежкият халф овладя пред наказателното поле, бутна си топката навътре и стреля с десния крак по земя на сантиметри покрай дясната греда.

Арда отговори с пореден анбег на Станислав Иванов отдясно, който отново, както и няколко минути по-рано, бе спрян с нарушение от Шакич, за което защитникът получи жълт картон.

В 33-ата минута гостите на два пъти внесоха напрежение пред вратата на ЦСКА. Първо Махмутович със сетни сили изчисти опасно центриране към Боруков в корнер. След неговото изпълнение Цонев овладя и стреля фалцово под ъгъл, а Бусато реши да не рискува и изби в нов корнер.

Пет минути по-късно Господинов спаси добър шут на Назон. Таранът овладя дълъг пас, финтира Окезие и стреля с десния крак, но стражът на Арда изби. В 39-ата минута пък Махмутович остана абсолютно непокрит след центриране от корнер, но ударът му с глава от пет-шест метра фронтално срещу вратата излезе в аут.

В заключителните секунди на първата част Фаетон стреля не много силно, но точно към долния ляв ъгъл на вратата на гостите, но Господинов плонжира и изби.

Три минути след почивката Иванов се измъкна от Вион, който замени на полувремето Шакич, и отправи силен удар по земя, Бусато изби, но право в краката на крилото. Той от своя страна пробва пас към съотборник, но не сполучи.

ЦСКА отговори с опасен шут на Хайнц, който след рикошет излезе в корнер.

След час игра гостите получиха право да изпълнят фал. Цонев центрира в наказателното поле, където Крачунов отправи много опасен удар с глава покрай лявата греда. В крайна сметка дори да бе отбелязал, попадението нямаше да има, защото страничният съдия вдигна флага за засада.

В 70-ата минута домакините бяха близо до откриване на резултата. Резервата Естрада нахлу в наказателното поле и отправи шут към близкия ъгъл, топката рикошира в тялото на Сако и се отби в лявата греда, след което излезе в тъч.

Четвърт час преди края Тунгара овладя пред наказателното поле на домакините, завъртя се на 180 градуса и шутира, а след рикошет топката отиде в корнер.

В 78-ата минута "сините" като по чудо не откриха резултата. Котев намери Иванов, който преодоля Махмутович и излезе очи в очи с Бусато, но стражът на "червените" спаси своите от гол.

Осем минути по-късно Арда отново имаше добра възможност да вкара. Боруков завърши отлична атака с шут от 17-18 метра, който излезе в аут.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14