Анализи

Местни избори 2023: България гласува за кметове и общински съветници

  29.10.2023 11:32  
Местни избори 2023: България гласува за кметове и общински съветници

Днес - 29 октомври, е първият тур на изборите за кметове и общински съветници. Гласуването започна в 7.00 часа и трябва да приключи в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.

"Гласувах за това София да бъде управлявана по-добре, от хора, които могат и знаят, от екип с инженери, архитекти, IT специалисти, които могат да направят София много по-красива и чиста и в която искаме да живеем; децата ни да имат детски градини и училища и да бъде нормален европейски град". Това заяви премиерът Николай Денков след като гласува на местните избори днес.

Той отказа да коментира темата за отмяна на машинния вот. "Разберете, хора, от вашия глас зависи какъв ще бъде града или селото, в които живеете след една, след две, след три и след четири години", заяви министър-председателят. Денков призова всички да излязат и да гласуват. "Хората трябва да са спокойни, че ако гласуват, техният вот ще бъде правилно отразен", увери Денков. По думите му, има места, на които само гласуване с хартия, може да се отрази. Заради това премиерът подчерта отново, че колкото повече хора излязат и гласуват, толкова по-малко ще бъдат и изборните злоупотреби.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14