Анализи Новини

Изборната нощ: в София и големите градове се задават трудни балотажи

  29.10.2023 21:45  
Изборната нощ: в София и големите градове се задават трудни балотажи

Редовните местни избори на 29 октомври, които ще определят в чии ръце да бъде местната власт в следващите четири години, приключиха. Вотът има висок политически залог, защото може да повлияе върху крехките баланси в управлението на страната, съставено от ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". Социолозите, които следят гласуването през целия ден, прогнозираха оспорвани битки в много от големите градове и интрига до последно за вторите места. Данните на екзитпола на агенция "Галъп" към 20 ч. сочат изравнен резултат за първите двама кандидати за кмет на Варна. Сегашният кмет Иван Портних (ГЕРБ) и кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев имат по 26.9 на сто, сочат данните от допитването до избирателите на изхода от избирателните секции.

"Варненци показаха, че не искат модела "Портних", ясно е, че няма значение хартия - машина, но ние сме победители на тези избори," коментира пред медиите Коцев, се видя от репортаж на Нова телевизия. Той изрази убеденост, че ще бъде подкрепен на втория тур от всеки двама от трима варненци, които искат промяна.

"Утрото е по-мъдро от вечерта", каза в коментар Портних. По думите му данните на неговата партия сочат много по-убедителна преднина за него. Той очаква на втори тур да го подкрепят хората, които "искат да кажат "не" не на всички манипулации и внушения и на корпоративните интереси и скрития вот".


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14