Новини

Арестуваха Тони Иванов - Парфюма, свързван с Къро

  31.10.2023 18:26  
Арестуваха Тони Иванов - Парфюма, свързван с Къро

Задържаха представящият се за бизнесмен и архитект Тони Иванов, по-известен като Тони Парфюма, съобщи БНТ.

Името му е свързано с Красимир Каменов - Къро и разследването на организирана престъпна група, което бившият главен прокурор Иван Гешев обяви през март.

От няколко месеца Иванов е обявен за издирване с Европейска заповед за арест.

Тони Парфюма е заподозрян за участие в организирана престъпна група, ръководена от разстреляния в ЮАР Красимир Каменов-Къро и неговия пълномощник в България Дилиян Георгиев.

Тони твърдеше, че не познава Къро и не е извършвал престъпления, а прокуратурата и МВР са подхвърлили наркотици и вещи в къщата му в полите на Витоша, в която живеел под наем. Впрочем там бе намерен и списък с имена на магистрати, озаглавен “Вредители за уволняване”.

Тони Парфюма е сочен и като опасно близък на финансовия министър Асен Василев, но адвокатка на “архитекта” твърдеше пред медиите, че двамата не се познават, въпреки че техните контакти са известни на половин София.

Не е ясно кога Тони се е прибрал от Испания, но столичните криминалисти са го заловили в района на “Бистришко шосе”. Предаден е на следствието, но днес от прокуратурата запазиха мълчание дали поддържат обвиненията си и ще го оставят ли за 72 часа зад решетките, пише Труд.


Анкета

Колко пари похарчихте на Черния петък?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14