Свят

15-годишният син на Разман Кадиров зае важна длъжност в Чечня

  05.11.2023 13:38  
15-годишният син на Разман Кадиров зае важна длъжност в Чечня

Чеченският министър на националната политика, външните отношения, печата и информацията Ахмед Дудаев поздрави петнадесетгодишния Адам Кадиров, син на ръководителя на региона Рамзан Кадиров, за назначаването му на „важна позиция“ в службата за сигурност на главата на Чечня, предаде РИА Новости.

„Искрено поздравявам Адам Кадиров с назначаването му на важна длъжност в службата за сигурност на ръководителя на Чеченската република“, написа Дудаев в канала Telegram.

Министърът отбеляза, че Адам Кадиров се е доказал като смел патриот и човек, който е готов да „отстоява религията“. "На млади години той няколко пъти посещава зоната на военната операция! Всички знаят за смелия му нрав и силния му характер", добави той.

Редица чеченски официални лица също поздравиха Адам Кадиров за назначаването му, но никой от тях не посочи за каква конкретна длъжност става дума.

През октомври Адам Кадиров беше удостоен със званието Герой на Чечня. На 25 октомври той беше награден с орден „Дуслик“, втора по значимост награда в Татарстан. В края на септември Рамзан Кадиров публикува видео как синът му бие Никита Журавел, задържан за изгаряне на Корана във Волгоград. Ръководителят на региона призна, че се гордее с постъпката на Адам.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14