Анализи

Андрей Зографски: Борис Бонев е нашата кандидатура

  14.11.2023 08:31  
Андрей Зографски: Борис Бонев е нашата кандидатура

"Борис Бонев направи голям компромис с факта, че изобщо влязохме в тази обща коалиция, само София да се управлява по-добре и да се откопчи от управлението на ГЕРБ. Борис Бонев е доказан градски активист, има рекорден брой преференции. Чакаме аргументи да видим защо не е подкрепен."  Това заяви пред БНР Андрей Зографски, общински съветник от "Спаси София", след като новият Столичен общински съвет не успя да избере председател на първото си заседание. Борис Бонев бе един от двамата кандидати, преминали през първия тур на избора. 

"Имаше много спекулации за сглобки. В сглобка няма да влизаме", коментира Зографски в предаването "Преди всички". 

"Сделка с ГЕРБ може да се направи най-лесно. Сделката с ГЕРБ е много лесна, ако искаме да я направим", подчерта той и допълни, че подават "ръка към всички за избор на председател", но с ГЕРБ в управление няма да участват, с "Възраждане" също не мислят да управляват заедно, но могат да се обединят "около някои прагматични неща". Зографски изрази надежда програма минимум да бъде част от "сделката", за да може органът да заработи. Той е категоричен, че усилията им за избор на председател не са "за да разделим баницата".

"Не мислим, че изборът на председател трябва да е на всяка цена. През тази седмица ще направим максимума да проведем сериозни разговори."

"Няма да позволим да ни се извиват ръцете", декларира Андрей Зографски. По думите му от кандидатурата на Борис Бонев те няма да отстъпят, "за да имаме симбиоза с кмета, а не друга партия да диктува дневния ред". Институциите този път участваха в демонтирането на демокрацията, изрази мнение той, визирайки ЦИК и ДАНС и протеклите при ниска избирателна активност местни избори.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14