Автомобили

Новият Duster ще дебютира на изложението в Женева

  15.11.2023 17:06  
Новият Duster ще дебютира на изложението в Женева

Dacia ще представи третото поколение Duster на автомобилното изложение в Женева през февруари следващата година, става ясно от информация на Automotive News Europe. За разлика от информацията, която се появи по-рано и сочеше, че моделът ще се появи в края на този месец. Популярният SUV е номер 2 по продажби в Европа за бюджетната марка на Renault Group след компактния хечбек Dacia Sandero. Както вече ви разказахме, изложението в Женева е планирано да се проведе за първи път от 2019 г. насам.

Новият Duster ще бъде пуснат в продажба през пролетта на следващата година. Той ще бъде базиран на архитектурата CMF-B, която Renault споделя с Nissan. Тази основа вече се използва от Dacia при Sandero и компактния Jogger. През последните 13 години Dacia е произвела повече от 2,2 милиона бройки от Duster. Първото поколение е пуснато на пазара през 2010 г., а през 2017 г. е последвано от второто поколение на модела.

Renault Group планира да има централна роля в завръщането на изложението в Женева, което изпадна в криза през март 2020 г., когато късно решение на швейцарските власти наложи отмяната на 90-ото издание на събитието на фона на пандемията от коронавирус.

Очаква се на изложението през следващата година да присъстват между 30 и 40 автомобилни марки, заявиха организаторите, като добавиха, че пълният списък на изложителите ще бъде публикуван около месец преди изложението, което ще се проведе от 26 февруари до 3 март./Факти


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14