Новини

Денков е спокоен за бюджета. Щял да мине с минимални корекции през парламента

  24.11.2023 18:00  
Денков е спокоен за бюджета. Щял да мине с минимални корекции през парламента
  google

Чувствам се спокоен, защото това е един много добре подготвен и балансиран бюджет. След обсъждането му в Народното събрание, може би с минимални корекции, ще бъде приет навреме и ще влезе в действие от 1 януари 2024 г. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на извънредното правителствено заседание, в което кабинетът предстои да разгледа и одобри проектите за държавен бюджет и за бюджети на Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса за 2024 година.

„Бюджетите не са просто таблици с числа. От тях зависят заплатите, строежът, поддръжката и ремонтите на пътища, училища и болници. От тях зависи развитието на регионите, буквално съдбата на всеки един гражданин на България“, каза премиерът .

„Днес, на това извънредно заседание, ще приемем трите бюджета – държавния бюджет, на Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса. Ще ги представим в Народното събрание за окончателно приемане“, посочи още той.

Денков обясни, че предстои министърът на финансите Асен Василев да представи окончателните числови параметри на бюджета, които да бъдат внесени за разискване в Народното събрание.

„Бяха проведени няколко много задълбочени обсъждания със социалните партньори, както със синдикатите, така и със синдикалните организации. Бяха проведени обсъждания и с политически лидери“, припомни още министър-председателят. Денков благодаря на екипите на всички институции, работили по изготвянето на трите проектобюджета.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14