Новини

Ваня Григорова: Нищо не деля с Нинова, очаквам сглобка и в СОС

  25.11.2023 11:14  
Ваня Григорова: Нищо не деля с Нинова, очаквам сглобка и в СОС

"Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община, тъй като ПП-ДБ и "Спаси София" изпратиха покани до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от "БСП за България" ще се срещнем с представителите на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София", предложението е за обсъждане на приоритети. Въз основа на това ще обсъдим доколко и къде е възможно да си сътрудничим. Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка", заяви пред БНТ Ваня Григорова, общински съветник от БСП в Столична община.

Тя прогнозира, че сглобката на национално ниво между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се пренесе и на местно ниво, като смята, че това ще бъде логично.

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане председател на Столичния общински съвет е вътрешна договорка. Според нея сделката е станала като Бонев е отстъпил кметското място на Терзиев.

"Ние нямаме общо с тази сделка, не сме поемали никакви ангажименти и не сме част от сглобки. Васил Терзиев трябва да покаже, че има екип", допълни Григорова.

Тя поясни, че от БСП са решили тяхната кандидатура за председател да е на юрист, който до момента е бил в Столичния общински съвет.

Григорова коментира и слуховете, че се цели в стола на Крнелия Нинова в БСП.

"Нищо не деля с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно ниво, няма как да имам никакви отношения с Корнелия Нинова. По-скоро БСП имаше полза от моята кандидатура", смята тя.

Тя подчерта, че на 1 декември има заседание на съда относно обжалването на изборните резултати и тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, за да се броят бюлетини.

"Важно е да се види дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране, тъй като не сме убедени, че това се е случило. Ще бъдат проверени протоколите от машинното, гласуване", каза още Ваня Григорова.

Тя допълни, че общинските съветници на БСП ще поискат цялата кореспонденция, входяща и изходяща комуникация, между кмета и СДВР по повод протестите срещу БФС.

"Реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се налага", смята тя.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14