Новини

Още един българин замина да воюва в Украйна

  27.11.2023 20:37  
Още един българин замина да воюва в Украйна

Още един българин замина да се воюва в украинската армия срещу руските нашественици.

Името му е Светослав Славков, на 31 г. от София.

Той се е зачислен като доброволец в 40 Отделен стрелкови батальон "КОДАК".

За заминаването му съобщи Боян Расате в профила си във Фейсбук. Той описва Светльо като убеден антикомунист и националист.

От поста на Расате става ясно още, че се събират пари за допълнителна екипировка на българския доброволец, тъй като екипировката, която са му дали ВСУ не е достатъчно добра. 

Светльо вече изпълнява бойни задачи и спешно се нуждае от бронежилетка и стрелкови бързомер. Тези неща струват доста пари и затова моля, колкото се може повече хора да се включат! Необходимата сума е 7000 лева, пише Расате.

Той уточнява, че първоначалната украинска сметка, която е дал за набирането на средствата е сменена и сега средства се набират на:

BG83STSA93000024830402
Ермина Боянова Боянова

Събраните средства ще бъдат изпращани накуп. За отчетност на дарените пари ще публикувам списък с имената на дарителите или инициали, ако има притеснения, и дарителят не иска да се споменава името му, пише още Расате.

Светослав Славков е петият българин, който заминава да се бие за Украйна. Двама от тях се върнаха преди около година. Преди седмица се прибра и Иван Калчев-Глиги. В момента освен Славков в Украйна воюва още един български доброволец.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14