Новини

Борисов към Денков: Не бламираме нищо, хората се изпотрошиха по ледените улици на София

  29.11.2023 14:44  
Борисов към Денков: Не бламираме нищо, хората се изпотрошиха по ледените улици на София

"Ние не сме против бюджета. Имаме две неща от преходни и заключителни разпоредни, които ни смущават. Първото е, че се забранява разкриването на нови болници и клинични пътеки. Второто е, че обществените поръчки за онколекарства ще отиват в Здравната каса. Искаме министъра да си носи пряката политическа отговорност". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на министър-председателя, който разкритикува решението на здравната комисия да не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина.

"Ние искаме да останат при министъра", коментира той.
"Нищо не бламираме. Трябва да дадем на касата ли да правят обществените поръчки? Те нямат да останат без бюджет", заяви той.

На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там.

"В тази некоалиция имаме ясна уговорка първо да обсъждаме важните неща и тогава да ги вкараме. Има земи, които не могат да се използват за нищо. Това би могло да се разглежда. Но земи, които са плодородни и са ни важни за земеделието, не би трябвало да се разпродават", коментира Борисов по отношение на твърдението, че се готви разпродажба на земеделски земи, за което финансовият министър категорично отхвърли.
"Това, което лидера на ПГ на ДПС и Денков имат като спор си е тяхна работа, а не наша", заяви лидерът на ГЕРБ по отношение на задочния спор между Пеевски и премиера.

Борисов заяви, че тази седмица и другата "трябва да бъдат монолитни" и да си харчат енергията за създаването на анкетна комисия за заплахите срещу Йоловски. По думите му в Народното събрание трябва да се приемат закони, а не да е разследващ орган.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14