Новини

Корнелия Нинова: БСП няма да е параван за рекета в парламента за откриването на нови болници

  29.11.2023 15:19  
Корнелия Нинова: БСП няма да е параван за рекета в парламента за откриването на нови болници

Бюджетът на Здравната каса не мина, за да може да има рекетиране за нови болници. БСП няма как да бъде параван за това нещо. Това заяви Корнелия Нинова от БСП.

"Пазарят се и за обществените поръчки. Не ги е грижа за здравето на хората“, върна се тя на неодобрения бюджет на НЗОК.

Неподходящо - така нарече Корнелия Нинова желанието на президентът Румен Радев да наложи вето на Бюджет 2024 г.

"Вето върху бюджета означава да оставим хората, учителите, болниците, без пари. Неприемливо е това. Не бива да се прави“, предупреди председателят на БСП.

"Продажбата на земеделската земя е абсурдна!“, отсече соцлидерката.

Предложението за Комисията Йоловски е част от този рекет, който си причиняват един на друг. "Предложението за комисията е част от този рекет, който си организират участниците в сглобката, а някои партии им служат за параван. Отлагат решения, за да си дадат време и да си правят отстъпки", каза Нинова.

Тя се закани, че на първо четене, от БСП няма да подкрепят бюджета на Асен Василев. Щели да подкрепят обаче вдигането на минималната заплата и вдовишките пенсии. Между двете четения, социалистите щели да направят свои предложения. Остро щели да поставят въпроса да се постави таван на банковите такси.

"Никога не е проблем да викаме представители на институциите за информация. Опасявам се, че отговорът би бил такъв“. Така Корнелия Нинова даде да се разбере как ще продължи темата с разследването около скандала с Александър Йоловски.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14