Новини

След призив от Ицо Хазарта Лорер се извини на стресналите се от заглавията за Пеевски

  29.11.2023 20:31  
След призив от Ицо Хазарта Лорер се извини на стресналите се от заглавията за Пеевски

По-малко от час след след като бе призован от колегата си Христо Петров - Ицо Хазарта, да се извини за изказване за Делян Пеевски, депутатът Даниел Лорер публикува статус във "Фейсбук", озаглавен "Какво е искал да каже авторът". В него депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" се извинява на поддръжниците на формацията, които "са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин". Допълва, че заглавието, без да уточнява кое, не отговаряло на казаното от него.

В интервю за Би Ти Ви тази сутрин Даниел Лорер заяви, че в последните месеци колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. Той дори не отхвърли възможността Пеевски да стане премиер, но уточни, че според принципната му позиция министър-председател на страната не може да бъде човек, който е обект на международни санкции. Председателят на парламентарната група на ДПС е в списъка със санкционираните от САЩ за корупция по глобалния закон "Магнитски".

На въпрос дали през 2013 г., когато бяха масовите протести заради предложението Пеевски да оглави Държавната агенция "Национална сигурност", е щял да повярва, ако някой му каже, че след години депутатът от ДПС ще основен говорител на мнозинството, Лорер отговори отрицателно и добави: "Политиката е изключително динамично занятие, в което позициите на партиите и техните лидери се променят. В случая с г-н Пеевски виждаме, че се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности както на неговата партия, така и за цяла България. Това се вижда съвсем очевидно", каза Лорер, но без да коментира атаките на Пеевски срещу настоящия премиер Николай Денков в последните дни. На уточняващ въпрос "за добро на кого?" той отговори: "За доброто на цялата страна."

По думите на Лорер позициите, които Пеевски защитава в момента, са позициите, които имат "Продължаваме промяната - Демократична България". Даниел Лорер добави, че не би гласувал за Пеевски, ако бъде предложен за премиер.

Няколко часа по-късно Христо Петров, по по-популярен с прякора си като рап изпълнител Ицо Хазарта, призо колегата си да се извини за казаното:

Малко по-късно във "Фейсбук" Лорер обясни, че когато "Хамас" е нападнала Израел, "извършвайки зверски издевателства над мирно население", както и когато Владимир Путин е нападнал Украйна, ДПС са застанали на страната на жертвите. "Аз не мога да не отчета това", посочва той.

"Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на "Продължаваме промяната" и нашата коалиция с "Демократична България". Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано", завършва Лорер.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14