Анализи

Бойко Борисов: Паянтовата сглобка направи и добри неща, няма друга алтернатива за управление

  03.12.2023 15:51  
Бойко Борисов: Паянтовата сглобка направи и добри неща, няма друга алтернатива за управление

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управленската сглобка "паянтова“ пред семинар на младежите в Сливен, но застана зад успехите на правителството с участието на ПП-ДБ и с подкрепата на ДПС. Той изтъкна пред т.нар. вътрешна опозиция в ГЕРБ, визирайки основно Делян Добрев, че тези успехи са благодарение и на партия ГЕРБ. Сред постигнатото Борисов открои отпадането на дерогацията за руския петрол през март следващата година, нарече договорите за закупуване на ново оръжие на армията "историческо превъоръжаване", подчерта важността на сделката за ядреното гориво и помощта за Украйна.

Пред младежите той цитира последното социологическо проучване, като коментира, че партийната конфигурация при едни нови избори ще остане същата.

"Какво следва – нови избори. "Маркет линкс", които изобщо не ни обичат, даже бих казал, че крайно не ни обичат и харесват, ни дават 5-6% преднина, но не дават нищо по-различно от днешно време управление. Да, знам какво ви се иска, но днес е така", коментира Борисов.

Той каза още, че не е забравил престоя си в ареста, но допълни, че силата на ГЕРБ е да прощава, но не и да забравя.

Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание, който бе лектор на форума, разкритикува проекта за бюджет. По думите му държавата не трябва да се обременява с дългове.

"В следващите три години дълговете ще надхвърлят това, което държавата е изтеглила от Освобождението досега", каза той и изрази тревога, че тези дългове ще бъдат връщани от следващите поколения. Много ми е странно как десни икономисти защитават този бюджет и се чудех защо се получава така. Според мен няма никакво друго обяснение, освен че са хипнотизирани - забелязали сте как Асен Василев не мига и според мен, като го гледат, се хипнотизират и той им внушава, че този бюджет е много хубав, каза Добрев, цитиран от БТА. Той посочи още едно направление, което е против принципите на ГЕРБ - търгуването на страната с руски нефт.

"България е четвъртият най-голям купувач в света на руски нефт, каза той и допълни, че чрез дерогацията се "пълни бюджета на Кремъл".

Владислав Горанов, който също бе лектор в Академията на МГЕРБ, заяви, че има тежко разложение в ценностната система в политиката.

"Наблюдаваме хаотични действия от хора без опит, но с голямо самочувствие, каза той. Изпитанието пред системните партии през последните три години е, че някой се опита да заличи ГЕРБ като партия. Няколко години се опитвахме да оцелеем. Време е да се завърнем", заключи той.

Днес се навършват 17 години от създаването на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, което е един от поводите за Националната зимна академия #MGERB4YOURFUTURE.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14